Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bagaimana Sebilangan Orang Menjadi Berjaya Walaupun Yang Lain Tidak?


bagaimana-sebilangan-orang-menjadi-berjaya-walaupun-yang-lain-tidak?

Ramai orang tidak percaya bahawa mereka boleh mengubah hidup mereka sendiri dan menjadi berjaya. Mereka percaya agar mereka berjaya, mereka bergantung pada keadaan luar untuk berubah dan menunggu saat yang sempurna.

Apabila anda menjadi sangat bergantung pada syarat-syarat tersebut, anda menjadi hamba terhad. Sangat sukar untuk maju apabila anda menghadkan diri seperti itu.

Walaupun anda mungkin merasa terkawal dalam hidup anda, anda membiarkan diri anda terkawal. Sungguh menyedihkan berapa ramai orang dengan banyak potensi membiarkan diri mereka seperti itu. Daripada menguasai kehidupan mereka, mereka membiarkan hidup mengalahkan mereka menjadi bubur.

Bagaimana jika anda boleh mengubah keadaan? Anda mesti membina kepercayaan pada diri sendiri bukan?
Apa yang boleh anda lakukan sehingga anda dapat mempunyai fokus yang tepat untuk berjaya dan mencapai matlamat anda. Ia lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

BELAJAR CARA BERFIKIR BERJAYA

Semasa kita semua kanak-kanak, kita beranggapan bahawa semuanya mungkin. Kami melihat perkara-perkara yang adil dan bukannya labelnya jika itu betul atau salah bagi kita. Kami mencabar diri dan bersenang-senang melakukannya.

Tetapi apa yang berlaku? Mengapa kita kehilangan naluri lahir ini?

Sebilangan besar dari kita membiarkan halangan dalam hidup kita memberi kita banyak batasan. Kami menghalang diri kami semakin banyak ketika tahun-tahun berlalu dan kehidupan menjadi lebih "serius" dan bukannya menyeronokkan. Kami mula "menjadi nyata" dengan diri kita sendiri walaupun "menjadi nyata" bergantung pada apa yang anda fokuskan.

Apabila anda bercakap mengenai fokus, itulah kuncinya. Apa yang anda fokuskan untuk membina kepercayaan anda? Sebilangan besar orang tidak menggalakkan diri mereka ketika menceburkan diri dalam perniagaan dengan memberi tumpuan kepada perkara yang tidak dapat mereka capai. 

Tetapi kita yang berjaya mempunyai pemikiran yang berbeza. Kami berfikir bahawa kami dapat mencapai matlamat yang tidak masuk akal, yang mendorong kami untuk mencapainya.

Apabila kebanyakan orang memikirkan halangan, mereka memikirkan kekalahan, penghalang, dan pembenci. Apabila anda berfikir dengan jayanya, anda melihat halangan seperti meregangkan diri, pelajaran hidup, dan pembinaan watak.

MENCARI KEDUDUKAN MENGHINDARI MENGHINDARI MEREKA

bagaimana-sebilangan-orang-menjadi-berjaya-walaupun-yang-lain-tidak?

Apabila anda berfikir dengan jayanya, anda mengharapkan dan mencari halangan tersebut agar anda menjadi lebih kuat. Ada pepatah yang mengatakan seperti ini: Mereka yang gagal dalam apa-apa tidak pernah mencuba sesuatu yang baru.

Bagaimana anda dapat menjadi hebat dalam hal baru yang anda temui tanpa gagal, terutama jika anda berencana melatih seseorang di bawah anda dalam perniagaan rumah pemasaran rangkaian anda?

Inilah sebabnya mengapa beberapa orang berjaya dan yang lain tidak. Tetapi berfikir dengan cara untuk mengharapkan perkara-perkara besar terjadi pada diri anda, dan mencari aktiviti yang anda gemari untuk membawa anda dalam perjalanan itu, anda akan mendapat kejayaan untuk diri sendiri.

Apa yang anda buat untuk berjaya berfikir? Sila kongsi dan komen di bawah. Saya berharap dapat belajar apa yang anda lakukan.

Catat Ulasan for "Bagaimana Sebilangan Orang Menjadi Berjaya Walaupun Yang Lain Tidak?"