Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kejayaan Dalam Dunia Yang Selalu Berubah

Kejayaan Dalam Dunia Yang Selalu Berubah

Baiklah, inilah masanya dalam setahun sekali lagi. Tidak, saya tidak maksudkan masa tahun apabila bunga mekar dan hari semakin panjang. Apa yang saya maksudkan ialah bunyi enjin yang menderu dan kibaran bendera hijau dan berkotak-kotak. Betul, sekarang musim perlumbaan! 

Yang membawa saya kepada maksud saya; kejayaan dalam perlumbaan sentiasa didapati dalam keupayaan untuk membuat perubahan yang betul pada masa yang sesuai. Dalam perlumbaan, orang yang bertanggungjawab memanggil perubahan yang betul pada masa yang betul ialah [cukup menarik] ketua krew. 

Jawatan ketua krew ini sama seperti CEO, presiden, ketua pasukan, pengurus, bos, anda organisasi. Semua orang ini berusaha untuk berjaya, dan mereka yang bijak tahu bila untuk membuat perubahan yang betul. 

MEMASTIKAN IA ADALAH USAHA BERPASUKAN

Ketua krew terbaik mempunyai sebagai sifat utama mereka keupayaan untuk menarik setiap ahli pasukan mereka ke arah yang sama. 

Jika pasukan mempunyai walaupun seorang lelaki yang terus mengadu bahawa pemandu tidak dapat menyelesaikan kerja, atau penukar tayar belakang berprestasi buruk, atau lelaki bicu terlalu perlahan, ia menjadi masalah untuk pasukan dan mana-mana ketua krew yang menjangkakan berjaya mesti menamatkan perkara seperti ini dengan cepat. 

SATU PEMIMPIN – PELBAGAI CARA

Ketua krew yang baik juga perlu mempunyai pengetahuan kerja yang sangat baik tentang kereta lumba. Dia juga harus inovatif sedikit. 

Dia mesti mempunyai mentaliti yang membolehkannya merasakan bahawa walaupun sesuatu telah dilakukan satu cara selama bertahun-tahun, mungkin patut mencuba pendekatan yang berbeza jika pendekatan lama tidak lagi membuahkan hasil. Ketua krew terbaik adalah mereka yang terbuka dan menerima perubahan.

Pasukan perlumbaan akan mengambil alih personaliti ketua krewnya. Orang dalam pasukan perlumbaan mesti mahu bekerja untuk ketua kru kerana mereka bukan sahaja menyukainya sebagai seorang individu, mereka suka cara dia mengendalikan sesuatu. 

Seorang ketua kru mesti menimbulkan keyakinan. Dia boleh melakukannya melalui kerja keras dan dedikasi — dua perkara yang pasti akan mempengaruhi ahli pasukan yang lain.

BERCAKAP BAHASA YANG SAMA

Komunikasi antara ketua anak kapal dan pemandu adalah penting. Menjadi ketua krew bukan sahaja bermakna menyediakan kereta lumba tetapi ia juga bermakna dapat bercakap pemandu melalui perlumbaan. 

Ketua krew perlu benar-benar memahami perubahan dalam komen yang dibuat melalui radio oleh pemandu mereka semasa perlumbaan untuk benar-benar memahami bagaimana kereta lumba itu berjalan. 

Sebagai contoh, apabila pemandu menjawab "agak bagus" kepada soalan tentang cara kereta berjalan, cara dia mengubah perkataan itu yang memberikan ketua krew yang baik pemahaman sama ada pelarasan yang diperlukan pada kereta itu adalah separuh pusingan. atau mungkin dua pusingan. 

Hanya dari semasa ke semasa komunikasi antara pemandu dan ketua kru ini diperhalusi sehingga tidak ada keraguan tentang apa yang diperkatakan. 

Adakah anda seorang "ketua anak kapal" dalam organisasi anda? Adakah kejayaan ditentukan oleh perubahan yang telah anda lakukan? 

Berikut ialah sesuatu yang anda mungkin pernah dengar, tetapi ia adalah perkara asas yang perlu kita ingat semasa membuat perubahan. 

  • Jika anda membuat perubahan yang salah pada masa yang salah yang anda miliki – kegagalan
  • Jika anda membuat perubahan yang betul pada masa yang salah yang anda miliki – rintangan
  • Jika anda membuat perubahan yang salah pada masa yang tepat yang anda ada – prestasi rendah
  • Jika anda membuat perubahan yang betul pada masa yang sesuai untuk anda - kejayaan

 Itulah penjelasan tentang Kejayaan Dalam Dunia Yang Selalu Berubah. Semoga bermanfaat.

Catat Ulasan for " Kejayaan Dalam Dunia Yang Selalu Berubah"