Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bagaimana Saya Boleh Mendapatkan Keyakinan Diri?

Bagaimana Saya Boleh Mendapatkan Keyakinan Diri?

Bagaimana saya boleh mendapatkan keyakinan diri? Saya terfikir tentang itu pada hari yang lain, apabila saya teringat mendengar perbualan menarik antara seorang bapa dan anak lelakinya yang berusia tiga belas tahun.

Apa yang saya dengar menunjukkan bahawa anda tidak pernah terlalu muda untuk belajar tentang menggunakan semua sumber yang ada dalam diri anda.

"Pada hujung minggu, kami bercakap sebentar tentang mempunyai keyakinan diri dan apa yang boleh dilakukan untuk anda, adakah anda ingat itu?" tanya bapa kepada anaknya sambil tersenyum.

“Ya, tentu saya ingat, Ayah. Kami bercakap tentang bagaimana saya boleh mendapatkan keyakinan diri dalam sains. Keyakinan diri adalah sesuatu yang sangat berkuasa. Ia boleh membuatkan anda mendapat apa yang anda mahukan,” kata budak itu, kacau sambil menunjukkan kepada bapanya bahawa dia masih ingat perbualan itu. 

Dia kemudian separuh berpusing di kerusinya dan duduk dengan penuh minat untuk mendengar dan mempelajari lebih lanjut.

“Betul, Dave. Keyakinan diri sangat kuat sehingga jika anda memilikinya anda boleh melakukan banyak perkara, dan jika anda tidak memilikinya, akan ada banyak perkara yang anda tidak boleh atau tidak akan lakukan, "kata bapa sambil melutut lebih dekat dengan orang yang tidak sabar-sabar itu. budak lelaki.

“Tipunya di sini, Dave, ialah apabila anda melakukan sesuatu dan anda melakukannya dengan keyakinan diri, adalah bagus untuk cuba sentiasa mengingati masa itu dan mengingati betapa hebatnya perasaan anda.

“Awak berumur tiga belas sekarang, Dave. Anda seorang dewasa muda, dan anda tahu bagaimana untuk memberi tumpuan kepada perasaan anda. Kami telah bercakap tentang itu juga, bulan lepas, jika saya ingat betul. Jadi ingat masa yang anda rasa yakin dan ingat dan rasai perasaan anda.

"Dan apabila anda mengingati dan merasakan detik itu, anda akan berasa yakin sekali lagi, secara automatik, walaupun anda berasa tidak selesa. Biar saya beritahu awak sesuatu, Dave,” sambung ayah. 

“Belajar untuk sentiasa mengingati masa yakin anda. Jika ia membantu, tuliskannya dalam jurnal, dan pada akhir bulan temui berapa banyak perkara yang anda lakukan dengan yakin.

"Selepas beberapa ketika," si ayah menyambung. “Anda secara semula jadi akan menjadi yakin. Dave, anda mempunyai keyakinan dalam diri anda, dalam diri anda, dan anda tahu itu, saya tahu anda melakukannya. 

Sekarang anda harus belajar untuk menggunakan sepenuhnya dan mengembangkannya. Anda seorang yang semula jadi. Ia adalah satu rahmat yang tidak ramai orang miliki.”

Itulah inti perbualan. Memecahkan kata-kata hikmah, tidakkah anda fikir?

Keyakinan adalah nikmat yang tidak dimiliki oleh ramai orang. Dan mereka yang mempunyai berkat itu tidak mengakuinya, dengan itu kehilangan peluang untuk membina di atasnya.

Adakah anda menggunakan keyakinan diri yang sudah ada dalam diri anda, yang anda diberkati?

Adakah anda mengalami di mana keyakinan diri anda terletak?

Pegang keyakinan diri yang ada dalam diri anda dan tingkatkan ke peringkat seterusnya. Sebarkan keyakinan diri yang kuat yang sudah ada dalam diri anda dan kembangkan ke kawasan lain dalam hidup anda dan jadilah anda yang lebih yakin.

Catat Ulasan for " Bagaimana Saya Boleh Mendapatkan Keyakinan Diri?"