Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 Langkah Inovasi dan Kreativiti

6 Langkah Inovasi dan Kreativiti

Kajian telah menunjukkan bahawa kreativiti dalam lima tahun 95% kanak-kanak. Buat masa ini terdapat 12, kreativiti, menurun sebanyak 4%. Ini menunjukkan bagaimana untuk mengubah pendidikan dan cara berfikir dewasa kanak-kanak dan bagaimana mereka melangkah ke alam dewasa, kapasiti kreatif dipadamkan.

Kreativiti adalah penting untuk mengekalkan daya saing mereka, terutamanya dalam perniagaan untuk mengenal pasti peluang untuk peribadi dan persekitaran yang tidak mematuhi sekatan kebebasan berfikir untuk mencipta.

Dengan menukar idea kepada amalan, syarikat boleh berinovasi dan menjadi pemimpin dalam bidang mereka.

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa syarikat itu menyepadukan inovasi dan kreativiti yang berkuasa, sangat inovatif dan berjaya dalam proses perniagaan harian.

Menariknya, kebanyakan syarikat menganggap inovasi sebagai sangat penting. Walau bagaimanapun, kadar Model Kematangan inovasi yang rendah.

Kerana syarikat yang sangat inovatif ini berada dalam peralihan daripada pemikir berstruktur tradisional, bebas mengalir, terbuka dan memberontak dalam amalan?

Langkah 1 

Inovasi mesti datang dari atas dan persepsi umum terhadap pasukan mereka yang serta-merta dan menerimanya. kepimpinan pemikiran inovatif mesti meresap ke seluruh organisasi.

Langkah 2 

Inovasi berlaku hanya apabila pasukan berada dalam barisan, menerima perubahan dan terbuka kepada idea baharu.

Langkah 3 

Semua orang perlu menyokong visi masyarakat atau pernyataan misi, dan saya tahu terdapat banyak cara untuk mencapai objektif ini. Bukan semua orang berusaha ke arah matlamat yang sama.

Langkah 4 

Masukkan galakan dan motivasi dengan memberi ganjaran kepada pekerja untuk juara dunia, dan pemikiran inovatif.

Langkah 5 

Tetapkan masa untuk menjadi inovatif. Apabila anda terperangkap pada komputer mereka kekangan formal tugas operasi hari ke hari mereka, terdapat sedikit ruang untuk kreativiti atau masa untuk memperbaharui.

Langkah 6 

Pastikan proses dan pendekatan untuk memanfaatkan kreativiti dan inovasi, kerana ia, seterusnya, idea yang berjaya menjadi realiti yang berjaya.

Terdapat beberapa penceramah kursus yang hebat tersedia, sokongan teknikal pemikiran inovatif. masa yang sesuai untuk mencipta idea dan realiti mereka.

Catat Ulasan for " 6 Langkah Inovasi dan Kreativiti"