Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tiga Langkah untuk Kehidupan yang Lebih Baik

Tiga Langkah untuk Kehidupan yang Lebih Baik

Adakah anda mahu kehidupan yang lebih baik? Mari kita baca di bawah artikel dengan teliti sehingga akhir.

Tiga Langkah untuk Kehidupan yang Lebih Baik, iaitu:

Langkah 1 – Fokus

Kita tahu bahawa pemikiran kita berkembang di dunia kita dan menampakkan diri dalam pelbagai bidang kehidupan kita. Kesimpulan yang logik ialah segala-galanya dan setiap orang dalam hidup kita sehingga itu, kita telah menetapkan diri kita dan bertanggungjawab. 

Akibatnya, tumpuan kehidupan yang lebih baik adalah mudah, anda hanya perlu memastikan anda mendapat apa yang anda mahu, bukan apa yang mereka tidak mahu. Perkara penting ialah orang ramai, sekurang-kurangnya kebanyakan orang yang mengeluh tentang kehidupan mereka dan lebih menumpukan pada sisi negatif sesuatu. 

Perkara-perkara seperti betapa saya benci hutang, betapa penatnya saya, betapa berat badan saya berlebihan, bagaimana untuk menangani orang jahat, seperti, tidak kira seberapa keras anda mencuba, keadaan mereka tidak akan menjadi lebih baik. "Bagaimana anda menguruskan pendapat anda, jadi pergi." Dalam erti kata lain, apa yang difokuskan oleh fikiran … anda menang.

Kalau awak fokus pada perkara yang saya tak suka, awak terus tarik benda yang saya tak suka. Fikiran bawah sedar anda tidak dapat membezakan antara keperluan dan keinginan. Balas hanya untuk mengetahui fikiran atau perkataan. 

Pernah saya menjelaskan kepada rakan saya, dan kini adalah jawapan mereka: "Baiklah, mulai sekarang, daripada betapa saya membenci kesalahan saya, saya berhasrat untuk menumpukan perhatian untuk keluar dari hutang." salah! Objektifnya ialah … Hutang. 

Semua fikiran bawah sedar anda mendengar dan pelepasan di alam semesta adalah "hutang" dan inilah yang anda tarik. Daripada memberi tumpuan kepada cara untuk menghapuskan hutang anda, anda mesti memberi tumpuan kepada kekayaan kewangan. 

Daripada mencari pekerjaan yang lebih baik, tumpukan pada perkhidmatan kepada dunia sebaik mungkin, supaya itu sesuai untuk anda. 

Daripada menurunkan berat badan, anda perlu memberi tumpuan kepada imej kesihatan mereka. Perlu mengalihkan sesuatu, bukan menjauhi sesuatu, "strategi" alamat dan bukan "strategi yang perlu dimiliki." Gerakkan keadaan ideal anda, bukan status masalah anda ... Apakah keadaan ini?

Beberapa contoh strategi ini adalah seperti gerakan anti-perang yang mengatakan tidak kepada kempen dadah untuk menghentikan pemanasan global. Semua perkara ini tertumpu pada apa yang anda tidak mahu. 

Akibatnya, dalam apa jua keadaan, yang semuanya buruk menjadi lebih teruk, anda kalah dalam memerangi dadah, perang belum berakhir untuk masa hadapan, dan pemanasan global juga masih menjadi masalah. Tanya diri anda mengapa gerakan antiperang tidak memberi kesan kepada situasi konflik semasa di Timur Tengah. 

Sekarang persoalannya ialah mengapa gerakan anti peperangan tahun 60-an begitu berpengaruh dan telah mencipta perubahan. Jawapannya mudah … fokuskan kesedaran kolektif. Penekanan dalam 60 tahun keamanan dan cinta, perhatian kini adalah perang benci. 

Adalah menarik untuk diperhatikan bahawa Ibu Teresa tidak pernah menyertai demonstrasi menentang perang. Saya berkata, "jika anda berada di perhimpunan damai beritahu saya."

Hakikatnya ialah jika anda menumpukan pada sesuatu, maksud saya benar-benar fokus pada mereka. Mereka cenderung untuk mengheret objek perhatiannya. 

Sebagai contoh, saya juga membeli kereta sport, itu adalah mesin yang menarik dan kemudian, di mana sahaja anda melihat anda melihat bahawa untuk membuat kereta, di mana mula-mula anda berminat untuk membeli kereta ini, tidak kelihatan banyak pula. Ia mungkin telah tertarik dengan mesin apabila semua orang dan segala-galanya akan membeli satu. 

Mungkin tidak. Hakikatnya ialah mesin itu sentiasa ada, cuma jangan melihatnya. kenapa..? Mengapa anda tidak memberi tumpuan kepada mereka? Tindakan memfokuskan kesedaran kita membawa perkara yang biasanya tidak ada. Biar saya jelas. 

Perkara khusus untuk jenama sentiasa ada, saya tidak menyedari bahawa perhatian kami tertumpu di tempat lain. Sebaik sahaja kita fokus pada apa yang saya ingat.

Orang adalah makhluk dari pembatalan itu, terdapat berjuta-juta perkara yang berlaku di sekeliling anda pada bila-bila masa, secara tidak sedar, boleh menumpukan pada segala-galanya untuk membersihkan fikiran kita daripada apa yang dia anggap tidak perlu, tidak relevan atau di luar jangkauan. Sebaik sahaja anda membawa sedikit kelegaan untuk melihat, dengar … serupa.

Masalahnya ialah ramai orang memberi tumpuan kepada apa yang hilang dalam hidup mereka, mereka tertumpu. Oleh itu, jika penyelesaian tidak dilihat, kerana ia memberi tumpuan kepada kawasan anda. Penghapusan yang sama. Dan 'seolah-olah melalui kehidupan dengan penutup mata diteruskan ... dan apa yang kita lakukan. 

Apa buktinya, bagaimanapun, adalah untuk mendapatkan pendekatannya, apa yang anda tidak mempunyai atau tidak suka sokongan, contohnya, bil yang tidak berkesudahan, bagaimana saya benci kerja, keadaan dunia yang menyedihkan, kehidupan yang monoton dan masalah. mereka temui.

Kehidupan bermati-matian cuba untuk memenangkan orang atas apa yang mereka berikan dan penyelesaian untuk hidup, tetapi malangnya penyelesaian itu tidak disedari, kerana kita terlalu sibuk untuk memberi tumpuan kepada isu-isu.

Ini mengingatkan saya pada adegan dalam filem dengan Jim Carrey dan Jeff Daniels dalam "Dumb and Dumber." (Mungkin filem terakhir yang dia harap dapat mengambil pengajaran) di penghujung filem mengadu tentang dua watak utama di lebuhraya padang pasir dalam keadaan hidupnya dan bahawa tiada apa yang hebat yang pernah dilalui, anda mengalaminya. 

Sebuah bas pelancongan Tropical Hawaii memasuki penuh dengan model cantik berbikini. Para model akan ditanya sama ada dia mengenali dua budak lelaki yang berminat untuk melancong ke lelaki losyen essence dan Amerika Syarikat bersama mereka sepanjang musim panas. 

Angka-angka itu kelihatan seolah-olah menandakan bahawa saat itu akhirnya tiba, atau begitulah yang kami fikirkan, dan kemudian gadis-gadis itu pergi ke arah bandar terdekat di sana. "Saya pasti anda akan menemui beberapa lelaki di sana." Apabila bas bergerak pergi untuk mendengar watak-watak berkata, "bahawa dua anak mereka bertuah. 

Semasa kita berkumpul, adakah ia tidak begitu merosakkan? Filem yang bodoh, tidak benar-benar membekalkan apa-apa mesej yang mendalam, tetapi jika kita membuka diri dan sedar, kita boleh mencari pengajaran untuk kehidupan di mana-mana. Pengajarannya ialah: "Jangan lepaskan peluang penyelesaian, atau kerana mereka tertumpu pada masalah."

Langkah 2 – Tunjukkan

Jika anda tidak dapat melihat matlamat kerana ia tidak akan datang?

Keupayaan untuk melihat gambaran yang jelas tentang hasil yang anda inginkan adalah penting untuk mencapai keputusan ini. Gunakan kemahiran anda untuk memvisualisasikan dan melihat diri anda sudah berada di sana, dan telah pun mencapai objek keinginan anda.

Lihat, rasa dan bertindak seperti anda tahu apa yang anda mahukan. Jika hasilnya adalah visualisasi butiran yang pergi. 

Tidak cukup untuk melihat gambar rumah idaman anda secara terperinci. Apakah warna rumah itu? Apa yang perlu diselesaikan rumah, kayu, stuko, bata, batu, dll? “Pintu masuk mempunyai jubin batu tulis, marmar atau apa yang kelihatan lampu dan tingkap lantai dan apakah jenis pemegang pintu pintu depan? 

Apa pendapat anda? Bolehkah anda melihat atau mendengar lautan dari belakang rumah anda? Anda boleh menghidu bunga di taman anda dan bagaimana rupa landskapnya? Melukis gambar di kepala saya yang berputar lagi dan lagi. Oh, dan jangan lupa bagaimana untuk mendapatkan bentuk badan.

Langkah 3 – Emosi Positif

Fokuskan pemikiran anda dan paparan adalah seperti segala-galanya yang memerlukan masa dan latihan untuk menjadi benar-benar baik. Caranya ialah lakukan setiap hari. Ketepikan untuk menumpukan perhatian pada masa-masa tertentu dalam sehari, fikiran anda dan lihat hasilnya menjadi sebahagian daripada rutin harian anda. 

Seperti menggosok gigi pada waktu pagi atau ketika mandi. Sebaik sahaja kemahiran dilatih, boleh menumpukan fikirannya sentiasa pada apa yang mereka mahu bukan apa yang mereka mahu, bagaimanapun, dan hasilnya seolah-olah mereka, dan kemudian menambah campuran untuk melihat emosi datang.

Untuk mencipta aliran tenaga yang keinginan anda bersama anda secepat mungkin, emosi mencadangkan bahawa keinginan khusus ini akan dibawa kepada anda. Jika anda menumpukan pemikiran dan tenaga anda pada kekayaan kewangan dan mempunyai pemahaman yang jelas dan terperinci tentang keputusan akhir maka anda akan merasakan emosi yang anda bawa kepada kelimpahan kewangan. 

Apakah perasaan yang akan mewujudkan kelimpahan kewangan untuk anda? “Apakah perasaan anda jika saya memberikan yang terbaik dari segi kewangan, keluarga dan rakan-rakan, apakah perasaan anda jika anda mempunyai rezeki untuk orang yang benar-benar memerlukan bantuannya?"

Apakah perasaan anda jika masa anda pada perkara yang paling bermakna untuk anda dan anda lebih suka, kerana wang boleh dibelanjakan tanpa peduli? Apakah perasaan anda jika anda mempunyai pasangan ideal anda? “Bagaimana perasaan anda jika saya boleh tinggal atau pergi ke mana-mana sahaja di dunia, tanpa memikirkan kosnya?" 

Apakah yang akan duduk di rumah kolam impiannya (yang diandaikan terdapat kolam di rumah impian mereka yang jauh dari rumah)? Dapatkan perasaan ini bahawa anda boleh melihat dan menumpukan pada hasil yang anda inginkan dan lakukan sejelas dan nyata yang mungkin. Ingat anda perlu melihat gambar, seolah-olah ia adalah apa yang mereka.

PS Ingat, ketiga-tiga langkah "rangsangan untuk tindakan untuk diikuti." Fokus, dapatkan keputusan untuk mencipta emosi positif, dan kemudian dimakan dengan ketabahan dan keazaman yang hebat. Ingat bahawa tiada siapa yang dapat melihat perkembangannya untuk anda!

Catat Ulasan for " Tiga Langkah untuk Kehidupan yang Lebih Baik"