Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maklumat mengenai Kelebihan Motivasi Intrinsik

Maklumat mengenai Kelebihan Motivasi Intrinsik

Belajar Cara Memotivasi Hubungan Anda

Hubungan dengan sesiapa sahaja adalah istimewa. Untuk memastikan mereka istimewa, anda sering perlu belajar bagaimana untuk memotivasikannya seiring dengan berlalunya masa. 

Selepas satu tempoh masa orang berubah dan berkembang, dan walaupun tidak ada yang salah dengan ini, selalunya personaliti mula berkonflik dan berubah.

Ia mungkin membawa kepada perasaan terputus hubungan daripada pasangan anda yang perlu anda selesaikan.

Dengan hanya berkumpul dan bercakap tentang apa yang boleh memotivasikan hubungan anda mungkin sudah cukup, tetapi jika tidak anda perlu bergerak dan melakukan sesuatu mengenainya. Anda tidak boleh merasa bersalah atas perasaan anda, begitu juga pasangan anda. 

Dengan menetapkan matlamat untuk mengembalikan hubungan anda seperti dahulu, anda menjadikan hubungan anda sebagai keutamaan. Anda perlu realistik kerana ia mungkin tidak berlaku dalam sekelip mata. 

Sebenarnya, ia mungkin mengambil masa yang sangat lama untuk memotivasikan hubungan anda untuk kembali ke landasan yang betul, tetapi selagi anda terbuka kepada idea dan kemungkinan penyelesaian maka anda membuat langkah yang betul.

Untuk memajukan hubungan anda ke hadapan, anda perlu memberi tumpuan kepada kehendak anda dan bukan keperluan anda. Anda harus menyampaikannya kepada pasangan anda dan minta mereka melakukan perkara yang sama. Dengan membuat perjanjian untuk memotivasikan satu sama lain, anda boleh belajar tentang apa yang mereka mahukan juga. 

Pasangan anda tidak mempunyai ESP dan tidak akan dapat membaca fikiran anda. Jika anda tidak menyampaikan perasaan anda, hampir mustahil untuk menetapkan matlamat untuk memperbaiki apa sahaja yang mungkin rosak dalam hubungan anda.

Anda perlu berusaha untuk memotivasikan pasangan anda. Ia memerlukan masa dan komunikasi, serta bersikap terbuka terhadap kemungkinan keinginan anda tidak lagi sama. Itu tidak bermakna anda harus melepaskan peluang untuk berada di halaman yang betul sekali lagi, tetapi ini bermakna anda harus dapat menerima hakikat bahawa anda mungkin perlu mengenali satu sama lain sekali lagi. 

Dengan mengambil inisiatif, anda sekurang-kurangnya menunjukkan bahawa hubungan anda berbaloi dengan masa dan usaha, dan anda ingin kembali seperti sebelumnya. Anda tidak membuang masa anda dengan apa cara sekalipun. Seseorang yang pernah istimewa kepada anda boleh menjadi istimewa semula dengan hanya mengusahakannya.

Anda perlu meletakkan nilai dalam hubungan anda dan memotivasikannya sepanjang masa. Hargai masa yang anda habiskan bersama dan hargai fikiran, harapan dan impian mereka juga. Luangkan masa untuk menunjukkan minat antara satu sama lain sekali lagi supaya anda dapat mencari cinta yang pernah anda kongsi bersama.

Catat Ulasan for " Maklumat mengenai Kelebihan Motivasi Intrinsik"