Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luahkan Diri Anda Dengan Kuasa Kemahiran Komunikasi Yang Baik

komunikasi

Kepentingan mempunyai kemahiran komunikasi yang baik adalah jelas di dunia hari ini kerana, sebenarnya, salah faham berleluasa. Pada masa lalu, orang yang disalahfahamkan biasanya mempunyai peluang untuk menjelaskan maksud mereka, tetapi dalam masyarakat hari ini, seseorang yang disalah fahami selalunya boleh merosakkan reputasinya, walaupun semua justifikasi dan penjelasan yang mungkin dia berikan.

Malah, kerana keganasan di jalanan hari ini, orang yang disalah ertikan mungkin akan mati.

Sudah tentu, sesetengah orang mungkin memanggil dakwaan ini sedikit paranoid, tetapi adakah anda pernah mencuba alasan dengan geng? Dalam situasi seperti ini, mempunyai kemahiran komunikasi yang baik sebenarnya boleh menyelamatkan nyawa anda.

Kekuatan kemahiran komunikasi yang baik terletak pada pemahaman. Sudah tentu, sesetengah orang mungkin menunjukkan bahawa pemahaman adalah bahagian yang wujud dalam komunikasi, tetapi apa yang dimaksudkan oleh pernyataan pertama ialah seseorang itu perlu memahami bahawa orang mentafsir perkara yang serupa dengan sangat berbeza. Oleh itu, dengan menyedari kebenaran asas ini, anda seharusnya dapat memahami mesej anda dengan lebih mudah.

Untuk mempunyai pemahaman ini, adalah perlu untuk mengetahui jumlah perincian yang agak banyak, salah satu contohnya ialah, anda perlu mengetahui latar belakang orang yang anda cuba berkomunikasi. Anda perlu dapat meletakkan diri anda dalam kedudukan orang itu dan menilai secara objektif bagaimana dia akan dapat membalas mesej itu.

Bahagian yang sangat penting untuk mempunyai kemahiran komunikasi yang baik ialah mempunyai keupayaan untuk mengatakan perkara yang betul pada masa yang tepat, dan sama, sebahagian besar daripadanya juga melibatkan melakukan perkara yang betul pada masa yang betul, yang bermakna anda juga harus dapat menonton isyarat komunikasi bukan lisan anda.

Ini benar terutamanya dalam dunia perniagaan, terutamanya apabila membuat tawaran. Dalam kes seperti contoh ini, seseorang perlu berhati-hati, kerana satu isyarat atau isyarat yang salah boleh memusnahkan kerja keras selama bertahun-tahun.

Kuasa kemahiran komunikasi yang baik boleh diperhatikan sepanjang sejarah, dan ia adalah kuasa yang boleh digunakan untuk tujuan baik atau jahat. Pastinya sesetengah orang mungkin memanggil kenyataan ini sebagai sangat melodramatik, tetapi apabila anda melihat kembali Perang Dunia Kedua, anda boleh dengan mudah menyedari bagaimana ucapan seorang lelaki akhirnya mendorong satu negara untuk melawan seluruh dunia.

Walau bagaimanapun, marilah kita meredakan momok penguasaan dunia buat seketika, dan lihat bagaimana kemahiran komunikasi yang baik boleh membantu anda dalam dunia hari ini. Kami telah menyebut bahawa kemahiran komunikasi yang baik boleh membantu ahli perniagaan menutup tawaran, tetapi bantuan terbesar yang boleh diberikan oleh kemahiran komunikasi yang baik kepada anda ialah membantu anda membuat kenalan baharu.

Kita semua tahu betapa pentingnya hubungan dalam dunia pada masa kini, kerana dunia perniagaan hari ini mempunyai sedikit ruang atau masa untuk "tidak diketahui", dan oleh itu orang ramai perlu mempunyai kenalan untuk maju.

Seseorang yang berfikir bahawa dia boleh membuat reputasi sendiri tidak lama lagi akan mengetahui bahawa ia akan mengambil masa seumur hidup untuk melakukannya. oleh itu kemahiran komunikasi yang baik adalah penting dalam membina rangkaian hubungan perniagaan anda.

Menjual ialah pekerjaan utama kami hari ini, seperti dalam situasi di mana seseorang itu perlu menjual personaliti mereka untuk mendapatkan pekerjaan, atau kemungkinan usaha niaga yang berbeza untuk mendapatkan pembiayaan, dan contoh yang serupa. Malah pelajar perlu menjual kebolehan mereka untuk mendapatkan kemasukan ke universiti berprestij, dan pada hakikatnya, kita semua menjual dalam beberapa bentuk atau bentuk.

Falsafah jualan akhirnya terdiri daripada dua perkataan, ya atau tidak, jadi pada akhirnya, anda memerlukan kemahiran komunikasi yang baik untuk mendapatkan senario "Ya", sekerap mungkin.

Catat Ulasan for " Luahkan Diri Anda Dengan Kuasa Kemahiran Komunikasi Yang Baik"