Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuasa Minda – Hantarkan Fikiran Dan Perasaan Anda Fikiran

Kuasa Minda – Hantarkan Fikiran Dan Perasaan Anda Fikiran

Kita seperti magnet. Apa yang mereka fikir dan bayangkan, akhirnya akan mereka tarik. Ini dipanggil undang-undang tarikan dan ia adalah fungsi minda yang kuat. Jika anda mempercayai sesuatu dengan cukup kuat, mengikut undang-undang tarikan, ia akan berlaku.

Ini tentang kekuatan kepercayaan dan kepercayaan bahawa sesuatu yang baik akan berlaku daripada membiarkan kehidupan menggulung anda ke hilir seperti kerikil dalam arus. Ini adalah fakta menakjubkan di sebalik kuasa minda!

Kita semua mempunyai kuasa minda yang kita tidak sedar. Malah, kajian telah membuktikan bahawa kita hanya menggunakan kira-kira 10% daripada kuasa otak kita. Pembaziran! Kami nampaknya hanya berpegang kepada perkara yang mudah dan memintas yang lain.

Itulah sebabnya mengapa kita seolah-olah berfikir bahawa hidup hanyalah masalah. Itu membawa kepada pemikiran negatif kerana kita tidak fikir apa-apa boleh berlaku. Kita berfikir secara negatif, jadi kita menarik negatif kepada diri kita sendiri. Hakikatnya adalah bahawa dengan berfikir dengan cara ini kita hanya menunjukkan negatif dalam kehidupan kita sendiri.

Fikiran anda adalah penapis di mana anda melihat dunia sebenar; apa yang anda anggap dan sedar adalah apa yang anda lakukan. Jika anda menjadikan sikap anda positif, anda akan melihat hasil yang lebih positif, dan anda boleh menggunakan kuasa minda bawah sedar anda untuk menarik hasil yang lebih bermanfaat kepada anda.

Pada asasnya, jika anda mahukan sesuatu dalam hidup anda maka semua yang anda perlu lakukan untuk mendapatkannya ialah fikirkannya. Jika anda tidak mengharapkan apa-apa selain perkara yang buruk maka itulah yang anda akan dapat.

Saya boleh mendengar anda bertanya, 'Tetapi apa yang boleh saya lakukan untuk mengubah keadaan?' Dan hakikatnya, anda boleh mula meningkatkan kuasa minda anda dengan melakukan beberapa perkara. 

Pertama sekali, lakukan sesuatu yang dipanggil visualisasi. Teknik yang sangat berkuasa ini boleh membantu anda menumpukan dan mengembangkan keadaan kuasa minda semasa anda, supaya anda boleh 'membuka suis' dan mempelajari cara menggunakannya; dan belajar bagaimana untuk meningkatkannya juga.

Pada intinya, visualisasi sedang duduk dan mencipta imej dan gambar dalam fikiran anda. Ini boleh membantu anda menumpukan pada perkara yang perlu dilakukan, dan boleh membuatkan minda bawah sedar anda bekerja pada matlamat juga.

Apa yang dilakukan ini ialah menanamkan minda bawah sedar anda dengan peluang untuk cemerlang. Gunakan ini untuk membentuk bagaimana anda mahu hidup anda apabila ini semua berfungsi.

Satu lagi cara untuk membina visualisasi dan imej mental yang positif ialah menulis narasi kepada diri sendiri, seperti cerita. Buka sekeping kertas dan tuliskan matlamat yang ingin anda capai, dan fokus padanya. 

Bekerja ke belakang dari matlamat kepada apa yang perlu berlaku segera sebelum mencapainya. Cipta visi anda daripada langkah tersebut. Menulis perkara juga membekasnya, dan menjadikannya lebih sukar untuk dilupakan.

Anda juga boleh menggunakan ikrar untuk meningkatkan kuasa minda anda. Ikrar hanyalah sedikit, kata-kata positif yang menggalakkan yang anda boleh menyelamatkan diri anda sepanjang hari. Ia boleh mengenai apa sahaja. 

Sebagai contoh, jika anda ingin menurunkan berat badan 10 paun, anda boleh mengatakan sesuatu dengan kesan, 'Saya menurunkan berat badan tambahan dengan mudah dan mudah.' Semasa anda terus mengatakan ini, anda mungkin perasan bahawa sebenarnya, berat sebenarnya turun dengan mudah. Ia secara semula jadi akan mula berlaku.

Apabila anda menyatakan apa yang anda harapkan adalah benar, ia akhirnya akan menjadi benar. Mungkin rasa agak tidak selesa pada mulanya tetapi jika anda melakukan sesuatu secara konsisten selama 28 hari ia menjadi satu kebiasaan.

Anda juga boleh menggunakan teknik yang dipanggil 'brainwave entrainment' untuk membangunkan lebih kuasa minda. Ini hanyalah penyegerakan gelombang otak menggunakan frekuensi berbeza melalui teknologi audio. 

Dengan teknologi jenis ini, badan anda mempunyai keupayaan untuk melakukan beberapa perkara. Salah satunya ialah badan sebenarnya boleh menyembuhkan dirinya sendiri dengan cara ini. Anda boleh menjadikannya lebih berkuasa dengan jenis teknologi canggih ini dalam format audio.

Beberapa perkara lain yang boleh dilakukan oleh otak termasuk meningkatkan ingatan dan meningkatkan kuasa psikik semula jadi. Frekuensi yang berbeza boleh melakukan banyak perkara mengenai kuasa minda. Prosedur lanjutan ini berkesan.

Sesetengah daripada anda mungkin menikmati perkara seperti Hipnosis untuk mendapatkan kuasa minda yang mengalir. Satu contoh yang baik ialah apabila orang ingin berhenti mer0kok. Mereka telah mencuba Nicorette, ubat preskripsi, ayam belanda sejuk, dan segala-galanya di bawah matahari tetapi tidak berjaya. 

Jadi apabila semuanya gagal, langkah seterusnya ialah Hipnosis. Apa yang anda lakukan ialah pergi ke sesi, berehat, dan mendengar seseorang memberitahu anda perkara yang sama berulang kali.

Pakar hipnotis ini boleh membantu orang ramai percaya sendiri bahawa mereka boleh berhenti merokok. Dan semua itu berlaku melalui kuasa minda separa sedar - dengan sedikit bantuan daripada pakar hipnotis.

Jika anda percaya sesuatu yang positif boleh berlaku, ia boleh berlaku. Setiap orang mempunyai keupayaan untuk menggunakan kuasa minda mereka untuk mencapai perkara yang ingin dicapai. Anda boleh mengubah hidup anda daripada satu siri pengalaman negatif kepada kehidupan yang penuh dengan pengalaman positif. 

Ia mungkin mengambil masa yang lebih lama yang anda inginkan tetapi jika anda meletakkan tenaga positif ke dalam dunia, ia akan kembali sebagai tenaga positif.

Segala-galanya bagaimanapun bermula dengan minda separa sedar. Manfaatkan kuasanya!

Catat Ulasan for " Kuasa Minda – Hantarkan Fikiran Dan Perasaan Anda Fikiran"