Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 Cara Mudah Untuk Meningkatkan Pemikiran Motivasi Anda

Pemikiran-Motivasi

Sepanjang hari, berapa banyak pemikiran motivasi yang anda fikir anda ada? Anda tahu, "Saya akan melakukan ini sekarang" atau, "Saya sangat suka projek ini" atau "Saya akan memberikan hari lahir terbaik kepada anak saya."

Tanpa pemikiran motivasi sedemikian anda akan berada di mana anda berada sekarang, di mana anda tidak dapat melihat jalan keluar.

Jika anda bimbang, bimbang atau bimbang tentang keadaan semasa anda dan masa depan anda yang akan datang, berikut adalah beberapa pemikiran untuk anda pertimbangkan.

Hidup adalah perjalanan, pengembaraan dan bukan sekadar destinasi. Adakah anda percaya anda boleh kekal bermotivasi dalam perjalanan anda menuju kejayaan dan kepuasan walaupun menghadapi segala cabaran yang mungkin ditimbulkan oleh kehidupan, halangan yang akan anda hadapi sepanjang perjalanan?

Jika anda menjawab tidak, anda tidak dapat melihat diri anda mengekalkan motivasi itu untuk meneruskan kejayaan, anda harus mempersoalkan matlamat anda, seperti: Adakah anda benar-benar mahukannya? 

Adakah anda benar-benar, benar dan jujur ??mahukan matlamat itu? Jika anda mengetahui bahawa anda mahukan matlamat itu tetapi tidak cukup bermotivasi untuk mencapainya, anda harus melihat ke dalam diri anda sendiri.

Mengapa anda tidak cukup bermotivasi? Mengapa anda tidak mendapat aliran pemikiran motivasi untuk menguatkan anda apabila anda tidak bermotivasi? Jika anda mempunyai sedikit motivasi, adakah anda percaya anda mempunyai jumlah pemacu yang diperlukan yang akan mendorong anda untuk kekal dalam perjalanan yang panjang untuk mencapai matlamat anda?

Atau bagaimana pula dengan soalan ini: Adakah anda percaya anda layak untuk berjaya?

Hidup anda bermula dengan anda. Saya sering mengatakan bahawa semua perubahan yang bermakna dalam hidup bermula dari dalam. 

Biar saya bertanya kepada anda: Mengapa anda tidak mempunyai apa yang anda mahukan? Apabila anda mempertimbangkan jawapan anda, pertimbangkan ini juga: Sejauh manakah anda telah memikirkan mengapa anda percaya anda tidak mempunyai apa yang anda mahukan?

Ini mungkin banyak soalan, tetapi ia adalah soalan yang sangat penting, yang perlu anda luangkan masa untuk dipertimbangkan. Jika anda belum memikirkan kepercayaan anda, saya cadangkan anda berbuat demikian, kerana kepercayaan andalah yang mencekik kemajuan anda dengan mengekalkan anda di mana anda berada.

Anda boleh mengambil tindakan untuk bergerak ke hadapan, namun kepercayaan anda yang mengehadkan membawa anda kembali. Anda bertindak ke hadapan dan percaya ke belakang. 

Saya membandingkannya dengan gelang getah. Anda meregangkannya dengan mengambil tindakan, namun gelang getah membawa anda kembali ke titik permulaan anda; kembali kepada pengaturcaraan negatif anda.

Untuk anda keluar daripada situasi tangkapan 22 itu, adalah penting anda mengenal pasti kepercayaan yang mengehadkan itu dan menghapuskannya.

Di bawah adalah 3 cara untuk kekal bermotivasi untuk menjalani kehidupan anda sepenuhnya:

1. Fikirkan reaksi anda. 

Berapa kali sesuatu yang baik datang dalam hidup anda dan anda bertindak balas dengan berkata: "Saya tidak percaya!" BERHENTI YANG! Sebaliknya bersyukur dan katakan: "Saya menghargai semua yang saya ada."

2. Fikirkan apa yang anda lakukan. 

Anda bergaul dengan siapa? Apakah rancangan TV dan filem yang anda tonton? Berhati-hati. Anda mungkin menyuntik lebih banyak kepercayaan negatif. 

Melabur lebih banyak dalam program audio inspirasi, tonton beberapa video tentang motivasi, baca beberapa petikan motivasi pada hari itu, atau beberapa petikan harian yang memberi inspirasi, dan baca lebih banyak buku yang menaikkan semangat. Sirami fikiran anda dengan pemikiran motivasi, dengan pemikiran positif.

3. Fikirkan bahasa anda. 

Jadikan rutin harian untuk mengulangi segelintir penegasan positif, seperti: “Saya memilih untuk berasa gembira dengan semua yang saya ada; Saya boleh berasa selamat untuk berjaya; Saya melepaskan keperluan saya untuk mensabotaj diri saya sendiri.”

Saya akan meninggalkan anda dengan kata-kata terakhir ini daripada Jim Rohn (rumpai mengehadkan kepercayaan): “Anda tidak boleh mengambil pendekatan ringan terhadap rumpai di taman mental anda. Anda perlu membenci rumpai untuk membunuhnya. Rumpai bukanlah sesuatu yang anda kendalikan; lalang adalah sesuatu yang kamu musnahkan.”

Catat Ulasan for " 3 Cara Mudah Untuk Meningkatkan Pemikiran Motivasi Anda"