Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Secara Berperingkat Membina Keyakinan Anda

Secara Berperingkat Membina Keyakinan Anda

Ramai di antara kita pada umumnya berasa hebat, lega dan bersyukur apabila kita meninggalkan masa lalu, di mana kita dengan gembira dan gembira menghampiri dan memasuki tahun baharu.

Kita cenderung untuk melihat permulaan tahun baru sebagai era baru, sebagai peluang untuk kita memulihkan dan menjana semula, peluang untuk kita menilai semula kehidupan kita dan di mana kita berada sekarang.

Kami duduk dan menganalisis di mana silap kami dan mengingati dengan gembira di mana kami pergi dengan betul.

Kemudian, apabila kita bersedia dan selesai, kita duduk tegak, kita melabuhkan dada dan kita memulakan ritual tahunan untuk memikirkan apa yang boleh kita lakukan untuk memperbaiki tahun ini pada yang terakhir.

Berbekalkan pen dan pad, kita mula berfikir semula, berfikir ke hadapan, dan, jika kita yakin dan cukup berani, kita akan menetapkan matlamat baru atau mungkin kita akan mengulangi matlamat lama yang belum kita capai.

Tidak mengapa, malah hebat. Sekurang-kurangnya kami mula berfikir ke hadapan dan merancang apa yang kami mahukan, dan kami harap meletakkannya sebagai matlamat dan bukan keinginan semata-mata.

Pada ketika ini, saya menganggap bahawa ramai di antara anda telah menjalani upacara sebegitu. Sekarang, adalah amat penting bagi anda untuk menyedari bahawa untuk anda berjaya dalam mengejar matlamat anda, walau apa pun matlamat anda, dan untuk anda benar-benar mencapai matlamat atau aspirasi tersebut dan menjalani kehidupan impian anda, anda tidak mampu selesa menjadi tidak yakin.

Untuk memiliki apa sahaja yang anda inginkan dan menjadi orang yang anda inginkan, anda perlu mengatasi batasan anda dan secara beransur-ansur meningkatkan tahap keyakinan diri anda.

Kurang keyakinan dalam mana-mana bidang kehidupan anda adalah batu penghalang yang perlu anda tempuhi atau panjat. Atau, sekurang-kurangnya, cabar kawasan tidak yakin anda satu demi satu dan langkah demi langkah.

Putuskan sekarang bahawa anda bersedia untuk melampaui sekatan yang anda ada dalam hidup anda. Tinggalkan masa lalu dan jangan menoleh ke belakang.

Buat senarai apa yang anda ingin capai tahun ini, dan ambil tindakan yang perlu untuk meningkatkan tahap keyakinan anda untuk mencapai apa yang anda inginkan.

Anda boleh mengatasi kekurangan keyakinan langkah demi langkah, satu hari pada satu masa. Contohnya, jika anda kurang yakin dalam majlis sosial, jadikan matlamat mingguan atau dwi-mingguan anda untuk menghadiri acara sosial kecil, walaupun di pub atau kelab tempatan anda.

Angkat keyakinan dan keberanian untuk memperkenalkan diri anda kepada mana-mana orang yang anda rasa anda selesa dengannya.

Cubalah. Jika itu kelihatan terlalu berat untuk anda, berdiri di tempat yang strategik yang mempunyai banyak lalu lintas. Tidak lama kemudian seseorang memulakan perbualan dengan anda.

Membina keyakinan anda sama seperti segala-galanya di dunia. Ia memerlukan latihan dan pengulangan.

Sentiasa berusaha untuk meningkatkan keyakinan anda.

Dan keindahannya, sebarang keyakinan yang anda bina di satu kawasan cenderung melimpah dan meningkatkan keyakinan anda di kawasan lain.

Apabila anda secara beransur-ansur meningkatkan keyakinan anda, anda menjadi lebih selesa dalam banyak situasi baharu yang mungkin anda hadapi.

Keyakinan membina sendiri dan merebak ke pelbagai bidang. Manfaatkan itu. Dan sebelum anda sedar, anda akan lulus untuk mempunyai tahap keyakinan yang tinggi.

Catat Ulasan for " Secara Berperingkat Membina Keyakinan Anda"